Станишев към ГЕРБ: Не играхме по вашия сценарий

Станишев към ГЕРБ: Не играхме по вашия сценарий
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Казахме на "сценаристите" от последните месеци: "няма да играем по вашия сценарий, няма да допуснем да ни отклоните от пътя, от голямата цел, която имаме пред нас. Този път не е лек.", коментира в заключителното си слово лидерът на БСП Сергей Станишев от трибуната на 48-ия конгрес на партията.

"Трябва да направим необратима посоката на развитие, да направим така, че да е невъзможно ГЕРБ и подобни на нея групировки да обърнат тази посока и да ни върнат назад. Това е причината и за тази бясна съпротива, която идва от много посоки", заяви Станишев.

Лидерът на БСП не пропусна да коментира и движението на Георги Първанов - АБВ.

"Не чух нито една политически принципна разлика между нас и тези, които са избрали друг път – за изграждане и развитие на друга политическа партия. Никой не може насила да бъде държан в БСП. Силният е великодушен, той не е зъл, не е жлъчен. Тази страница я затваряме, да вървим напред в името на България", заяви Станишев.

„Задавал съм си въпроса – не плащаме ли прекалено висока цена? Но виждаме, че в тези толкова трудни условия, кабинетът и парламентът постигаме резултат – в социалната сфера, антимонополното законодателство, и за бизнеса", каза той.

"Винаги в най-трудни моменти за БСП колективният разум, емоция и интуиция никога не са й изневерявали. В трудни моменти тя винаги се е сплотявала. А тези, които не ни обичат, не могат да намерят отговора защо БСП оцелява и печели доверие. Просто нашата партия живее с ритъма и болките на хората. Имаме волята да спечелим европейските избори - не като спортна злоба, не просто като състезание, а защото осъзнаваме, че в държавата трябва да има ред.", подчерта Станишев,цитиран от БГНЕС.

"За нас добрият резултат на евроизборите е да реализираме политиката си и да победим на тях, заяви Станишев. Но искам да се отърсим от позата на вечно виновни. Искам да излъчваме убеденост, самочувствие и да го правим не за това един да бъде евродепутат, друг - министър или кмет.", завърши Станишев.

#Сергей Станишев #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници