Юлия Тимошенко в Киев: Народен съд за Янукович

Юлия Тимошенко в Киев: Народен съд за Янукович
"Връщам се на работа. Няма да пропилея и една минутка, така че да бъдете щастливи на своята земя", заяви Юлия Тимошенко в инвалидна количка на площад "Независимост" в Киев. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко, която бе освободена от затвора в събота, пристигна на площад "Независимост" в центъра на Киев и отправи реч, в която обеща да бъде гарант за изпълнението на всички искания на протестиращите.

Тимошенко поиска и "народен съд" за президента Виктор Янукович.

"Ще ви бъда гарант за това, че всички ваши искания ще бъдат изпълнени", заяви тя на площад "Независимост" в Киев.

"Искам Виктор Янукович и неговото обкръжение да бъдат изправени пред съда на Майдана", каза Тимошенко.

"В никакъв случай не трябва да бъде позволено да се раздели страната. Украйна не трябва да се разделя на отделни провинция", посочи тя.

"Гарантирам, че ще знаете какво се случва зад кулисите. Като един от политиците, които не само се покайват, но и искат прошка, искам да ви се извиня заради всички политици. Досегашните политици бяха недостойни за вас. Бих искала да видите други политици, други служители, така че вашата чест да бъде залог за новото управление на страната", обяви Юлия Тимошенко.

"Не вярвайте на политиците, които ви казват да се разотидете. Докато не бъдат изпълнени всички ваши искания, докато не изпълните задачите си, не трябва да се разотивате", каза Тимошенко.

"Връщам се на работа. Няма да пропилея и една минутка, така че да бъдете щастливи на своята земя", увери бившият премиер.

#Украйна хаос #Юлия Тимошенко #Виктор Янукович #Киев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници