С Galaxy S5 Samsung поглежда назад

С Galaxy S5 Samsung поглежда назад
A A+ A++ A

Както очаквахме, Samsung реши да представи следващия си топмодел по време на мобилния конгрес в Барселона, което компанията не беше правила от няколко години. Очакванията за Galaxy S5 бяха големи и до известна степен не се оправдаха, но това едва ли ще се отрази по някакъв начин на търсенето на смартфона. Едва по-рано днес се появиха първите реални снимки на модела, което показва на какво е способна компанията, за да запази изненадата докрай.

В крайна сметка кадрите разкриха реалния вид на смартфона и показаха, че компанията е заменила лъскавата задна повърхност на Galaxy S4 с поликарбонатен панел, чиято текстура имитира перфорирана кожа и се усеща в много по-малка степен пластмасов. Смартфонът ще е наличен в бял, черен, син и меден цвят. Устройството вече е водо- и прахоустойчиво по стандарта IP67, което е добра новина за търсещите по-голяма защита на смартфона, за който са отделили немалка сума пари.

В крайна сметка не се оправдаха слуховете за използването на дисплей с по-голяма резолюция и Galaxy S5 залага на 5,1" Super AMOLED дисплей с full HD резолюция, който има технология за подобряване на изображението при намалена консумация на енергия и освен това има подобрено поведение под директна светлина. Използван е четириядрен процесор Snapdragon 800 с 2GB RAM памет, а батерията е с капацитет 2800 mAh. Нейният живот може да се удължи чрез специална опция, ограничаваща различни функции на телефона.

Както подсказаха слуховете, устройството има вграден в централния бутон сензор за пръстови отпечатъци, който се използва и за оторизиране на транзакции. Налице е и детски режим, който позволява на родител да избере какви функции и приложения да са достъпни за децата. По отношение на интерфейса компанията възприела по-минималистичен подход и е опростила значително TouchWiz във визуално отношение. В допълнение е премахнала повечето от своите приложения и те са достъпни за изтегляне от магазина Samsung Apps.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници