Руснаци и украинци трескаво купуват имоти по Черноморието

Руснаци и украинци трескаво купуват имоти по Черноморието
Напрежението между Москва и Киев принуди хиляди руснаци да спасяват парите си и те купуват имоти по Черноморието. Снимка: victoriabg.com
A A+ A++ A

Напрежението между Москва и Киев принуди хиляди руснаци да спасяват парите си. Голяма част от тях влагат спестяванията си в недвижими имоти у нас, предаде economic.bg. Най-предпочитано сред руснаците остава Българското Черноморие. Друга част от инвеститорите веднага обърнали родната валута в евро.

В момента над 80% от купувачите на места край Българското Черноморие са руснаци, което включва и украинци. Част от брокерите са на мнение, че кризата ще изплаши инвеститорите. Други обаче смятат, че руснаците ще продължат да влагат спестяванията си във ваканционни имоти и до няколко месеца търсенето ще се увеличи двойно.

Цените на имотите по Българското Черноморие варират между 45 и 100 хил. лв. за имот. Специалистите обясняват големия интерес на руските купувачи най-вече с евтините цени на имотите. Единствен конкурент по цени на ваканционни имоти може да ни бъде Турция, която също е търсена дестинация за почивка от руските граждани.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници