Българин ще ръководи бизнеса на Lenovo с таблети и смартфони за Югоизточна Европа

Българин ще ръководи бизнеса на Lenovo с таблети и смартфони за Югоизточна Европа
A A+ A++ A

Lenovo оглави класацията на производителите на компютри, но компанията има амбициите да постигне това и при таблетите и смартфоните. За да подкрепи плановете си и за да получи силен и разпознаваем бранд, наскоро се сдоби с Motorola, а освен това прави и необходимите вътрешни размествания.

Компанията обяви, че от 1 февруари бизнесът й с таблети и смартфони за 14 държави от региона на Югоизточна Европа се ръководи от българина Владислав Иванов. Той ще отговаря за изпълнението на ключовите цели през 2014 г. - постигане на лидерска позиция в сферата на таблетите във всички 14 страни от региона и стартиране на бизнеса със смартфони на компанията. Стратегията за налагане при смартфоните ще се основава на агресивен бизнес модел.

През последните 3 години Владислав Иванов беше част от екипа на Lenovo в България като мениджър Consumer business и помогна за налагането на Lenovo като марка номер 1 при компютрите и таблетите за 2013 г. в България. Неговата позиция ще заеме Йовко Атанасов, който идва в екипа на Lenovo от Samsung, където е бил IT Account manager.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници