Вигенин: България реагира адекватно относно Украйна

Вигенин: България реагира адекватно относно Украйна
Министър Вигенин обясни, че следващата сряда ще информира членовете на Комисията по външна политика на Народното събрание за резултатите от визитата си. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България реагира бързо и адекватно на случващото се в Украйна. Получихме гаранциите и по отношение на езика, и по отношение на защитата и ангажирането на малцинствата. Няма нищо лошо в това България да подпомогне стабилизацията – икономическа и политическа, на една съседна страна, коментира външният министър Кристиан Вигенин пред БНР.

Министър Вигенин обясни, че следващата сряда ще информира членовете на Комисията по външна политика на Народното събрание за резултатите от визитата си.

„Ще ги информирам за резултатите от моето посещение в Украйна, преди всичко за ангажиментите към българското малцинство в Украйна, но и за цялостната ситуация в страната, мерките, които възнамерява да предприеме украинското правителство във вътрешнополитически аспект, както и мерките, които да свалят напрежението между Русия и Украйна“, допълни външният министър.

Той обърна внимание, че настоящото правителство в Украйна е избрано с голямо мнозинство от законно и демократично избран през 2012 г. парламент, а предишното беше подало оставка още преди събитията.

„Властови вакуум от тази гледна точка в Украйна няма. Ако искаме да постигаме резултати, включително по отношение на езика, на защитата на българското малцинство, трябва да говорим с някого, а този някой в момента в Украйна е това правителство“, заяви той.

#Кристиан Вигенин #Вигенин #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници