ГЕРБ предлагат седем кандидатури за членове на ЦИК

ГЕРБ предлагат седем кандидатури за членове на ЦИК
Броят кандидати, предложен от партията, е обвързан с резултатите от парламентарните избори през май 2013 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парламентарната група на ГЕРБ предложи седем кандидатури за членове на Централната избирателна комисия.

Броят кандидати, предложен от партията, е обвързан с резултатите от парламентарните избори през май 2013 г.

Първият кандидат за член на ЦИК е Маргарита Златарева – безпартиен юрист и общественик, посочват от партията.

Започнала е кариерата си като младши съдия в Окръжен съд – Пловдив, след което е била съдия в търговското отделение на Върховния касационен съд, а от 1997 г. до 2006 г. е била съдия в Конституционния съд.

Втората кандидатура е на досегашния член на комисията Емануил Христов.

Христов е бил директор на общинска фирма за информационни технологии в Силистра, заместник-кмет на града, директор на клон на “Информационно обслужване” АД, а от 2011 г. е член на ЦИК.

Йорданка Ганчева също предложена за член на комисията.

От 2011 г. е юрисконсулт на “ЕНЕРГО ПРО Мрежи” АД. Работила е като младши юрисконсулт в Областна администрация – Варна и главен юрисконсулт във Военноморска база – Варна.

ГЕРБ предлага и Мария Бойкинова - магистър по право от Университета за национално и световно стопанство. Работила е като специалист в отдели “Търговски” и “Общинска собственост” в район Студентски на Столична община. От 2011 г. към момента е адвокат по граждански, търговски, административни и трудови дела.

От квотата на партията за кандидат е издигнат и Румен Цачев. По професия е адвокат към Адвокатска колегия – Плевен, работил е и като началник на отдел “Правен” на Народното събрание. Румен Цачев е бил и председател на ОИК и РИК в Плевен.

Адвокатът Георги Баханов от Софийската и Благоевградска колегии също е един кандидат-членовете на ЦИК. Бил е председател на ОИК – Сандански от 2003 г. до 2007 г., а от 2009 г. до 2013 г. е заместник-областен управител на Благоевград.

ГЕРБ предлага за член на комисията и кандидатурата на Цветозар Томов, номиниран от 8 неправителствени организации.

Томов е завършил “Журналистика” в СУ “Св. Климент Охридски”. Работил е като научен сътрудник в Института по социология, доцент по социология в ПУ “Паисий Хилендарски”, управител на агенция за маркетингови изследвания, директор на социологическата програма на Центъра за изследване на демокрацията и заместник-директор на НЦИОМ.

#ГЕРБ #Централна избирателна комисия #ЦИК #членове #кандидатури #Маргарита Златарева #Цветозар Томов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници