Меркел и Путин изостриха тона заради Крим

Меркел и Путин изостриха тона заради Крим
Путин заявил на Меркел, че Москва ще уважи избора на жителите на Крим. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Германският канцлер Ангела Меркел и руският президент Владимир Путин изостриха тона  заради референдума в Крим. Двамата са провели напрегнат телефонен разговор, по инициатива на германската страна, докато гражданите на Крим гласуваха на референдум, предаде Лента.ру.

Путин заявил на Меркел, че Москва ще уважи избора на жителите на Крим. Той я уверил, че допитването не противоречи на международното право. Руският президент казал, че не приема позицията на Киев спрямо радикални групировки.

Ангела Меркел е заявила, че Германия осъжда навлизането на руски войски в събота в района на Херсон, Южна Украйна, извън границите на Крим. Тя е настояла пред Путин допълнителен брой наблюдатели от ОССЕ да бъдат изпратени в Украйна и руският президент се е съгласил, предаде АФП.

Междувременно Белият дом обяви, че няма да признае референдума в Крим. Членове на американския Конгрес са готови да наложат строги санкции срещу руските лидери.

"Президентът Путин е започнал опасна игра на руска рулетка и аз смятам, че САЩ и Западът трябва да бъдат много ясни в отговора си, за да може той да прецени колко далече да стигне", коментира сенаторът демократ Робърт Менендес, председател на сенатската комисия по външните работи, цитиран от Асошиейтед прес.

Активността на референдума до 15.00 часа е била 64%.

 

 

 

 

 




 

 

 

 

#Владимир Путин #Путин #Ангела Меркел #Германия #САЩ #Меркел #Русия #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници