Плевнелиев: Отлагането на референдума би било непочтено

Плевнелиев: Отлагането на референдума би било непочтено
„Това би било непочтено отношение, затова в рамките на Конституцията ще дам всичко от себе си този референдум да се проведе по един достоен начин“, заяви Росен Плевнелиев. Снимка: silnabulgaria.com
A A+ A++ A

„Продължавам да апелирам референдумът да се проведе заедно с изборите за членове на Европейския парламент на 25 май.“ Това заяви президентът Росен Плевнелиев на среща с близо 200 сънародници в българското посолство в Лондон.

Държавният глава изрази загриженост от възможността съзнателно да се отлага провеждането на референдума за летните месеци.

„Това би било непочтено отношение, затова в рамките на Конституцията ще дам всичко от себе си този референдум да се проведе по един достоен начин“, заяви Росен Плевнелиев.

Според Плевнелиев българският народ не заслужава да бъде лишен от дебат в парламента по референдум за изборните правила.

Сънародниците ни отново поставиха въпроси за създаването на Съвет за българите в чужбина, за по-бърза образователна и професионална адаптация и реализация на завършили образованието си в чужбина млади българи, за реформата в съдебната система и репутацията на страната ни в чужбина.

#Росен Плевнелиев #референдум #Конституция #дебат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници