Бивш френски министър разследван за корупция

Бивш френски министър разследван за корупция
“Това се случва всеки път, превръща се в навик. За мен се говорят един куп неща, има избори, хората трябва да се замислят”, заяви Алио-Мари. Снимка: lejdd.fr
A A+ A++ A

Бившият френски министър на правосъдието Мишел Алио-Мари попадна в центъра на разследване за корупция, съобщава в. „Монд“.

Жилищата на Алио-Мари, баща й Бернар Мари, който е бивш депутат и кмет на Биариц, и кметството на Сен-Жан-де-Луз са били обискирани по време на полицейска акция.

Съдебен източник посочва, че разследващите искали да открият документи, установяващи движението на съмнителни парични средства, част от които бившият министър получила в луксозен хотел.

Прокуратурата в Нантер започнала разследването за злоупотреба с доверие започнало на 13 юни 2013 г.

Разследването се води във връзка с парични трансфери от 2010 г. до 2012 г. между асоциации, свързани с агенцията по туризма в Сан-Жан-де-Луз и хотел в баската област.

За момента е изяснено, че сумата е била поне 200 хил. евро., като хотелът е бил управляван от бащата на Мишел Алио-Мари, Бернар Мари, а бившият правосъден министър имала дялове в него.

Алио-Мари категорично отрече твърденията през октомври 2013 г.

“Това се случва всеки път, превръща се в навик. За мен се говорят един куп неща, има избори, хората трябва да се замислят”, каза още тя.

#Франция #министър #правосъдие #корупция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници