Обама и Путин обсъдили по телефон кризата в Украйна

Обама и Путин обсъдили по телефон кризата в Украйна
Обама и Путин разговаряли един час за кризата в Украйна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин се е обадил снощи по телефона на президента на САЩ Барак Обама, за да обсъдят ситуацията в Украйна, предадоха осведомителните агенции, като се позоваха на съобщения на Белия дом и Кремъл.

В разговора, продължил според „Ройтерс” един час, Обама призовал Путин Русия да даде „конкретен писмен отговор" на американските предложения за излизане от кризата по дипломатически път.

Вашингтон търси руската подкрепа за идеята в Крим да бъдат изпратени международни наблюдатели, които да гарантират, че правата на гражданите там се зачитат, като същевременно руските войски се завърнат в базите си.

Според ИТАР-ТАСС Владимир Путин е привлякъл вниманието на събеседника си към "продължаващите безчинства на екстремистите" в Украйна, които "безнаказано извършват актове на сплашване по отношение на мирни граждани, властови структури и органи на реда в различни региони и в Киев"

Двамата президенти са се съгласили държавният секретар на САЩ Джон Кери и външният министър на Русия Сергей Лавров да се срещнат и да обсъдят по-нататъшните стъпки.

#Барак Обама #Владимир Путин #Крим #Украйна #САЩ #Джон Кери #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници