Съдебните битки между Apple и Samsung продължават

Съдебните битки между Apple и Samsung продължават
A A+ A++ A

Тази седмица започва поредният епизод от ожесточената съдебна битка между Apple и Samsung заради обвинения в нарушени патенти. Началото му е почти две години след като щатски съд постанови, че Samsung са нарушили патенти на Apple и трябва да платят 900 милиона долара на американската компания. За момента обаче Samsung обжалват решението и могат да продължат да продават продуктите си, докато процедурата приключи.

Започващото ново дело е свързано с пет патента, които Apple твърдят, че Samsung са нарушили с някои от телефоните и таблетите си. В същото време според Samsung Apple са откраднали две техни идеи, които са използвали за iPhone и iPad. Сред патентите на Apple са разпознаването на телефонни номера и автоматичното им набиране, както и отключването на екрана на телефона с плъзгащо движение.

Най-впечатляващия факт в делото този път е компенсацията, която Apple искат да получат - 40 долара за всяко устройство, което използва софтуер, копиращ патентите на Apple. Това е пет пъти повече от сумата, която компанията е искала при предишни съдебни искове, и много повече, отколкото съдът е разпореждал при предишни подобни дела.

Ако Apple спечелят, разходите на Samsung по делото могат да достигнат 2 милиарда долара, докато в обратния случай Apple ще трябва да платят максимум 6 милиона долара. Според немския анализатор на патенти Флориан Мюлер исканото от Apple е твърде високо, въпреки че обикновено компаниите завишават доста сумите, тъй като съдът обикновено разпорежда по-ниски от исканите глоби и компенсации.

http://www.fosspatents.com

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници