Цветлин Йовчев отказал оставката на главния секретар на МВР

Цветлин Йовчев отказал оставката на главния секретар на МВР
„По-неадекватно поведение на оперативни работници не съм виждал“, заяви Цветлин Йовчев за акцията в Лясковец. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев съобщи, че главният секретар на МВР Светлозар Лазаров му е предложил оставката си заради случая в Лясковец, но той не я е приел.

„Аз казах на главния секретар, че няма да бъде добър отговор това да си подаде оставката. Ще пазя всеки, ще браня всеки, който си изпълнява задълженията в МВР. Нагледахме се на случаи, когато някой си измива ръцете с някой друг“, заяви Йовчев.

Вътрешният министър отрече твърденията в медиите, че обикновени полицаи са понесли отговорността вместо висшестоящи.

Йовчев определи поведението на оперативните работници, снимали къщата на Петко Петков преди акцията, като „неадекватно“.

„По-неадекватно поведение на оперативни работници не съм виждал“, посочи той.

„10-15 секунди не са достигнали на отряда да си свърши работата. Ако отрядът е бил информиран, че лицето е забелязало полицаите, щеше да бъде приложен друг способ, който нямаше да крие такива рискове“, отбеляза Йовчев.

„Не може да принасяме в жертва някого само и само да затворим случая. Аз съм гърбът на главния секретар и ще го защитавам до момента, в който той продължава да си изпълнява съвестно задълженията“, каза още министърът.

Йовчев заяви, че двамата директори от Велико Търново носят отговорност за това, което се е случило.

„Пряка отговорност за планирането и провеждането на тази операция, както и за това, че не са били взети мерки преди това да се разреши този проблем в Лясковец, носи областният директор. По закон главният секретар на МВР трябва да разреши такава операция, но прякото планиране и провеждане е под ръководството на областния директор“, коментира Йовчев.

#Лясковец #Цветлин Йовчев #Светлозар Лазаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници