StoreDot работи върху батерия, която ще се зарежда за 30 секунди

StoreDot работи върху батерия, която ще се зарежда за 30 секунди
A A+ A++ A

Компанията StoreDot, която е специализирана в нанотехнологиите, обяви, че работи върху батерия, която ще се зарежда само за 30 секунди. Самата батерия бе показана на организираната от Microsoft конференция Think Next в Тел Авив. От StoreDot направиха демонстрация със Samsung Galaxy S3, който действително се зареди от 27% на 100% само за 26 секунди.

В практически план нововъведението ускорява процеса на зареждане с умопомрачителните 41 500% спрямо стандартните за S3 близо 3 часа и по този начин решава в голяма степен един от най-наболелите проблеми на модерните смартфони и таблети. Самата батерия, освен че е ефективна, е и изградена изцяло от биоматериали, които би трябвало да са много по-екологични от сегашните решения.

Все пак имайте предвид, че използваната в демонстрацията батерия е по-голяма от тази на стандартната и с по-малък капацитет. От StoreDot работят по въпроса и се надяват за година да успеят да достигнат капацитета на стандартните батерии. Зарядното също е по-голямо, но компанията се старае да намали размерите му, макар че се очаква да струва два пъти повече от сегашните. Освен това са нужни промени и в телефона, за да може да се справи с повечето енергия при зареждане.

http://time.com/52651/storedot-another-promising-far-off-answer-to-smartphone-battery-problems/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници