Костов: Чаканата от Европа помощ не дойде

Костов: Чаканата от Европа помощ не дойде
„Не се оправдаха, вероятно наивните ни надежди, че членството ни в ЕС ще гарантира законност и справедливост", заяви Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България вече е член на Северноатлантическия алианс и ЕС, но това не й помогна да подобри работата на институциите и качеството на живот на хората, заяви лидерът на ДСБ Иван Костов.

„Няма по-естествени теми за една партия преди избори от актуализиране на програмата й и преглед на организационното състояние", с тези думи Костов откри Националното съвещание на ДСБ, което се провежда в събота и неделя в Хисаря, съобщиха от пресцентъра на ДСБ.

По думите на Костов някои от целите, които ДСБ си беше поставила, вече са реализирани, но за съжаление не дадоха резултатите, на които са се надявали от партията.

Според синия лидер България вече е член на Северноатлантическия алианс и ЕС, но това не й помогна да подобри работата на институциите и качеството на живот на хората.

„Не се оправдаха, вероятно наивните ни надежди, че членството ни в ЕС ще гарантира законност и справедливост", добави Костов.

Лидерът на ДСБ уточни, че помощта, на която сме се надявали от Европа, не е дошла.

„Напротив, самият съюз влезе в период на тежка криза. Дълговите проблеми се превърнаха в криза на Еврозоната", добави той.

„Днес Европа има за решаване много по-важни проблеми от това да помага на България. Това налага и нов прочит на собствените ни цели и мястото на ДСБ в новата ситуация, в която се развива страната ни", каза Костов.

Пред делегатите на съвещанието на дясната партия беше представен и избраният от националното ръководство нов главен секретар на ДСБ Георги Караджов, бивш кмет на община Левски.

В работата на форума участват председатели на местни организации, общински съветници и координатори.

#България #Европа #Иван Костов #ДСБ #Хисаря #Северноатлантическия алианс #ЕС #еврозона #криза #главен секретар #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници