САЩ: Русия да призове публично за разоръжаване в Украйна

САЩ: Русия да призове публично за разоръжаване в Украйна
Кери е заявил още, че санкциите срещу Русия ще бъдат ожесточени, ако не бъде забелязан прогрес по изпълнението на споразуменията от Женева. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е провел телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров. Вашингтон предлага на Москва публично да призове участниците в протестите в Южна и Източна Украйна да предадат оръжието си, предаде РИА Новости.

Кери е заявил още, че санкциите срещу Русия ще бъдат ожесточени, ако не бъде забелязан прогрес по изпълнението на споразуменията от Женева. Лавров от своя страна е казал, че Киев трябва веднага да предприеме действия по изпълнението на своята част от договореностите.

Междувременно председателят на комисията по външните работи на Палатата на представителите на конгреса в САЩ Ед Ройс е заявил, че страната му ще помогне на Украйна да намали енергийната си зависимост от Русия, предаде УНИАН.

„Говорим за енергийна помощ за Украйна, тъй като ние имаме допълнителни мощности в Луизиана и можем да транспортираме втечнен природен газ, а също така да ускорим създаването на терминали в Европа, за да може тя да получава този газ“, е казал на брифинг в Киев Ройс.

#САЩ #Джон Кери #Кери #Русия #Сергей Лавров #Лавров #Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници