Сепаратисти в Луганск дадоха ултиматум на Киев

Сепаратисти в Луганск дадоха ултиматум на Киев
Привържениците на федерализацията, които наричат себе си „Армия на Югоизтока“, обявиха за създаването на единен щаб на украинския Югоизток. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Привърженици на федерализацията на Украйна в източния град Луганск дадоха ултиматум на управляващите в Киев. Той изтича в 14 ч. местно време на 29 април, предаде ИТАР-ТАСС.

Сепаратистите настояват, че „ако всички искания на местните жители, подкрепени и от Женевските споразумения, не бъдат изпълнени, то всички органи на властта в Киев ще бъдат смятани за антинародни и престъпни“. Освен това в декларацията се казва, че противниците на новата власт „ще преминат към активни действия“, но не се уточнява какви ще бъдат те.

Привържениците на федерализацията, които наричат себе си „Армия на Югоизтока“, обявиха за създаването на единен щаб на украинския Югоизток. Той трябва да координира работата на щабовете в останалите райони.

В неделя малка група привърженици на федерализацията проникна и превзе сградата на Донецката областна държавна радиотелевизионна компания. Нападателите са участвали в демонстрация в подкрепа на насрочения за 11 май референдум за провъзгласяване на т.нар. Донецка народна република. Сепаратистите настояват да бъде прекъснато разпространението на всички украински телевизии в района и да се излъчват само руски канали.

#Луганск #Киев #сепаратисти #Украйна #Донецк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници