Жаби, червеи и дъждовници изтичат от чешмите в Етрополе

Жаби, червеи и дъждовници изтичат от чешмите в Етрополе
Трева, кал и парчета от жаби, червеи и дъждовници изтичат редовно от чешмите в Етрополе и околностите. Снимка: uk.wikipedia.org
A A+ A++ A

Трева, кал и парчета от жаби, червеи и дъждовници изтичат редовно от чешмите в Етрополе и околностите. Ако пият от тази вода, хората са сигурни, че в града ще плъзне епидемия.

„Започвам да мия лук и потича някаква слуз в ръцете ми, с някакви кървави власинки и започва да мирише на мърша. Лука го хвърлих, ръцете не мога да си измия от тази слуз. И след пет минути водата спря, три дни стоим без вода. Отвориха водомера и вътре жаба на самия водомер на тръбата“, разказа Марийка Ферменджиева пред Нова телевизия.

Жената не може да обясни как се е озовала тази жаба в тръбата, защото миналото лято водопроводът в квартала бил подменен. Склонна е да мисли, че пречиствателна станция в града не работи.

От чешмите в съседното село Бойковец пък изтичали червеи и дъждовници. Според хората от селото проблемът идва не само от това, че тръбите са стари, но и от това, че водата от реката не се пречиства.

Пречиствателната станция на Етрополе се строи в момента.

#Етрополе

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници