Турция вдига нова стена по границата със Сирия

Турция вдига нова стена по границата със Сирия
Бежански лагер на сирийско-турската граница. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Турското правителство реши да бъде построена нова бетонна стена по границата със Сирия, за да спира нелегалните преминавания на хора и всякакъв вид нелегален трафик. Стената се изгражда край окръг Хатай, който е един от най-интензивните участъци по близо 900-километровата граница между двете държави, предаде БНР.

Преградното съоръжение се предвижда да бъде с дължина 1200 метра и дебелина 3 метра. Практически то представлява стена, изградена от бетонови блокове с обща тежест 9 тона. Изграждането е започнало преди 2 дни в селото Кушаклъ, близо до нулевата точка на турскосирийската граница. Досега са монтирани 150 бетонни блока. Предвижда се стената да бъде завършена в кратък срок.

Интересна особеност е, че тя ще бъде преносима и при необходимост блокове ще могат да се придвижват и по другите участъци на границата. Според турските източници това позволява да бъдат предотвратявани преминаванията не само на хора, но и да се пресече нелегалният трафик на горива, стоки и др.

В началото на годината Турция вдигна 4-метрова стена в района на град Каркамъш, окръг Газиантеп. Тя обхваща малък участък от 900-километровата обща граница.

#Турция #Сирия #стена #имиграция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници