Донецк стана бойно поле заради сепаратистите

Донецк стана бойно поле заради сепаратистите
Насилието в Донецк не стихва. Снимка: www.rappler.com
A A+ A++ A

Центърът на източния украински град Донецк стана бойно боле, когато митинг в подкрепа на украинското правителство беше атакуван от представители на самообявената Донецка народна република.

Милиция, протестиращи на страната на правителството и сепаратисти с боксове, бухалки, дървени сопи и клони влизат в сблъсък в района около Олимпийския стадион.

Медицински екипи оказват първа помощ на част от пострадалите най-малко 14 души. Петна от кръв и неизбухнали коктейли „Молотов" остават по улиците след конфронтацията в Донецк. Милицията и двата лагера в сблъсъка продължили да се преследват по централния булевард в града.

Редица европейски журналисти на мястото на инцидента съобщиха в Туитър, че също са били нападнати от проруската група и трябвало да бягат. Те заявиха, че украинските сили за борба с безредиците не направили нищо, за да спрат насилието.

Руски държавни медии също информираха за насилието. Те обаче го представиха като сблъсък между проруски "групи за самоотбрана" и прокиевски "ултранационалисти".

#Донецк #Украйна #милиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници