Австралия най-доброто място за живот в света

Австралия най-доброто място за живот в света
За австралийците най-важен е балансът между работата и личния живот.
A A+ A++ A

За четвърта поредна година Австралия излезе начело в класацията на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие за качеството на живота в света.

Норвегия и Швеция се нареждат на второ и трето място, следвани от Дания, Канада, Швейцария, САЩ, Финландия, Холандия и Нова Зеландия.

Проучването на ОИСР следи 11 критерия, които определят качеството на живот - доходите на населението, образованието, здравеопазването, околната среда, удовлетвореността от живота, работата, безопасността, мястото на живот, обществото, балансът между ангажиментите и личния живот.

Според класацията жителите на Австралия имат най-високо качество на живот и водят в почти всички критерии.

Резултатите от анкетата, в която са участвали 60 хил. души и изследва 36 страни, показват, че най-важният фактор за щастие е удоволствието от живота, а след него се нареждат здравето и образованието.

Критериите обаче са различни за всяка държава.

Гражданите в Япония се тревожат най-много за безопасността, докато австралийците търсят баланс между работата и личния живот, а латиноамериканците се стремят към по-добър живот.

Във Великобритания и Германия определят удовлетвореността от живота като своя най-голям приоритет, а според французите това е най-важното нещо в живота.

#качество на живот #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници