САЩ подслушвали целия свят с рутери

САЩ подслушвали целия свят с рутери
Американската Агенция за национална сигурност (АНС) тайно е инсталирала подслушвателни устройства в интернет рутери. Снимка: www.joro711.com
A A+ A++ A

Американската Агенция за национална сигурност (АНС) тайно е инсталирала подслушвателни устройства в интернет рутери, които са произвеждани в САЩ.

Повечето от тези устройства са били предназначени за износ, съобщава в. „Гардиън“, като се позовава на Глен Грийнуолд, който първи започна да публикува изобличенията на „беглеца“ Едуард Сноудън за глобалното следене.

Изданието посочва, че в продължение на години американското правителство шумно предупреждаваше света, че китайските рутери и други интернет устройства представляват „заплаха“, защото са изградени с функция за наблюдение, която дава на китайското правителство възможността да шпионира този, който го използва.

Нови документи на АНС показаха, че американците се занимават точно с това, в което обвиняват китайците. Бившият сътрудник на американската Агенция за национална сигурност Едуард Сноудън пръв разкри скандални подробности за глобалното електронно следене.

#Сноудън #АНС #интернет #Глен Грийнуолд #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници