Лейбърист настоя Фараж да се извини на България и Румъния

Лейбърист настоя  Фараж да се извини на България и Румъния
Броят на работещите във Великобритания българи и румънци е намалял с 4000 през първите три месеца след падането на ограниченията за гражданите на двете страни. Снимка: www.viatravelbg.com
A A+ A++ A

Председателят на Комисията по вътрешни работи в британския парламент поиска от Партията за независимост на Найджъл Фараж да се извини на обществеността, на България и Румъния за твърденията, че Великобритания ще бъде залята от имигранти от двете страни, предаде БНР.

Кийт Ваз, депутат от Лейбъристката партия и председател на парлемантарната комисията по вътрешни работи, поиска извинение от Партията за независимост (ЮКИП) и всички останали, които предричаха „края на света“, по неговите думи.

„Комисията сама се убеди, че наводнението от българи и румънци е по-скоро струйка. Сега ще излезе, че мнозина всъщност дори са напуснали Великобритания“, изтъкна Кийт Ваз.

Повод за изявлението на депутата е разпространената в сряда статистика, че броят на работещите във Великобритания българи и румънци е намалял с 4000 през първите три месеца след падането на ограниченията за гражданите на двете страни. Това рязко контрастира с твърденията на ЮКИП за наводнение от имигранти и прогнозите на организации като „Мигрейшън уоч“ за 50 000 пристигащи годишно на Острова българи и румънци.

Следващата седмица се очаква изнасянето на нови данни, свързани с имиграцията.

#Найджъл Фараж #България и Румъния #Великобритания #Кийт Ваз #ЮКИП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници