Франция иска световен план срещу Боко Харам

Франция иска световен план срещу Боко Харам
Френският президент отбеляза, че Боко Карам е свързана с Ал Кайда и други известни терористични организации. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Френският президент Франсоа Оланд заяви, че Нигерия и съседните й страни трябва да приложат глобален план срещу ислямистката групировка Боко Харам.

“Боко Харам се превърна в голяма заплаха за цяла Западна, а сега и за Централна Африка. Трябва да се приложи глобален план с размяна на информации, координиране на действията, контрол по границите и подходящи мерки”, посочи Оланд на среща с колегите си от Нигерия, Камерун, Чад, Нигер и Бенин.

Той отбеляза, че Боко Карам е свързана с Ал Кайда и други известни терористични организации.

“Боко Харам има антицивилизационна стратегия за дестабилизиране на Нигерия, а също за подриване на основните принципи на човешкото достойнство”, добави френският държавен глава.

„Заплахата, отправена от водача на Боко Харам Абубакар Шекау да превърне в робини повече от 200 отвлечени нигерийски момичета, е доказателство за това”, каза още той, коментирайки отвличането на 223 гимназистки в североизточна Нигерия от ислямистката групировка.

#Боко Харам #Франция #Франсоа Оланд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници