Механици и пилоти правят симфоничен концерт в хангар на летището

Механици и пилоти правят симфоничен концерт в хангар на летището
A A+ A++ A

Mеханици, които свирят на фагот, пилоти–виртуози на цигулка и специалното участие на Белослава с бенда на Живко Петров ще бъдат част от програмата на един необичаен концерт.

Самолетните хангари на „Луфтханза“ на летище София ще се превърнат в концертна зала на 29 юни. „Музика в небето“ ще представи за първи път в България симфоничния „Луфтханза оркестра“,

съставен от служители на компанията от целия свят

През октомври 2010 г. авиокомпанията кани всички свои служители за записване в оркестър. Първите прослушвания са през януари 2011 г., а дебютът е през май 2011 г. по време на благотворителен концерт на HelpAlliance във Франкфурт.

Следват множество други изяви в Германия и чужбина в различни формации. От създаването си до сега оркестърът изнася всяка година традиционен

пролетен и есенен концерт, които са напълно разпродадени

Той е гвоздеят в празненствата по повод 10-годишния юбилей на Терминал 2 на летището в Мюнхен.

Артистичен директор е Aндреа Хойер, координатор услуги в авиокомпанията във Франкфурт, завършила Royal Academy of Music, висше музикално училище в Мюнхен. Имала е изяви с Андреа Бочели и Дейвид Гарет.

В събитието в България ще се включат над 40 музиканти, които ще представят съвместно произведение с Белослава, която пък ще изнесе концерт заедно с бенда на маестро Живко Петков.

По материала работи Даниел Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници