Безценната тухла, или колебанията на един депутат

Безценната тухла, или колебанията на един депутат
Тухлата е градивна част от българската политика
A A+ A++ A

Става дума за депутат. Мисля, че ние сме една от малкото страни по света, които можем да се похвалим с депутат с подобен прякор – Малката Тухла.

Какво знаем за него, та вдигнахме толкова шум?

Малката Тухла е син на кмета на Ботевград, по прякор Тухлата (голямата). В Парламента не е бил активен, неизвестна фигура, освен може би за колегите си. Да е прокарвал някакви закони, едва ли. Да е вземал отношение по важни за страната въпроси, също не е.

За по-малко от ден Малката Тухла обяви, че напуска ГЕРБ и се присъединява към коалицията на Бареков, после отново се присъедини към ГЕРБ, но се появи на сцената на предизборна проява на Бареков. Или нещо такова, не че има значение.

После се уговори да се появи по телевизията и да обясни какво прави, но излъга и не дойде в студиото. Пратил SMS с текст, че не може да спази orecenata sresta. Аналфабет очевидно. Но безценен.

Какво кара цели две партии да се ритат по кокалчетата заради него?

Подобно поведение не може да си позволи дори гений – суперзвезда, какъвто този очевидно не е. При това става дума за партии със сериозна, поне при едната, електорална тежест. Защо?

Да се върнем там, откъдето започнахме. Малката Тухла е син кмета на Ботевград. Очевидно влиятелен и заможен човек, щом синът му е в парламента. Когато контролираш някакъв бизнес, а също и администрацията в провинцията на България, значи контролираш положението. Така се изграждат партийни структури по места и се печелят избори по райони. Договориш ли се добре с някой местен феодал, значи контролираш региона. За това става дума. За властта като цел, а не като средство за постигане на цели.

Та сега няколко дни преди изборите Тухлата и Тухлата JR преценяват коя е най-добрата оферта, това е. Бихме ли се занимавали иначе с него?

#ГЕРБ #Бареков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници