Проф. Радулов: Генезисът на каналите през границата е на ДС (ВИДЕО)

Проф. Радулов: Генезисът на каналите през границата е на ДС (ВИДЕО)

Стоп кадър/Факти.бг

A A+ A++ A

Откакто има граници и КПП-та, но не през зелена граница, това позволява на различни хора да използват контрабандните канали. Просто различни хора в различно време развиват незаконната си нелегална дейност. Такива канали има още от времето на Държавна сигурност и навсякъде, където има канали, през тях минава всичко – дрога, цигари, стоки… Това обяви пред Лили Маринкова в студио "ФАКТИ" и предаването "Разговор" проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност и преподавател в НБУ.

"Знаете, че по време на социализма, ние подпомагахме леви режими по целия свят. Дори държави, които са в Южна Америка. Където има българска диаспора, с нея са поддържани контакти и през нашето разузнаване сме изнасяли огромни количества оръжие. Дълго време изрядно се е плащало, а в един момент е имало проблем с финансирането. Тогава са ни предложили да получаваме половината в пари, половината в дрога. И какво да правим дрогата в България? Изкарваме я извън границата. Затова казвам, че този канал е на Държавна сигурност. Това е стар канал, който преди се е ползвал от Държавна сигурност, използва се и след Държавна сигурност. Генезисът на каналите през границата е на ДС", сподели още гостът.

"Според мен сега това, което се е случило, е в резултат на това, че "сглобката", която ни управлява, е от две части. Много е забавно да наблюдаваш и да знаеш как дадени хора са се появили във властта, след като част от тези хора си били съветници на другата част от "сглобката" дълго време преди това, и сега се компрометираха едни други. Сега новите посегнаха към ГЕРБ и средствата, които са прибирали по време на управлението си от каналите. Въобще концепцията на новите се изясни от прословутия запис, който изкара Радостин Василев. Как целта е те да се доберат до тези източници, те да управляват, те да провеждат избори с "нашето МВР". Нали новите направиха и промени в Конституцията. Само че тези хора са правно некомпетентни и направиха така – в желанието си да ударят другата част от "сглобката", с която се скараха, че дадоха цялата власт от служебното правителство на другата част от "сглобката". Вижте, всичко това, което се случва с прехвърлянето на една жена от ДАНС в митницата, има своите цели", каза още проф. Радулов.

#проф. Николай Радулов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници