Киев: Мирът в Украйна зависи от Русия

Киев: Мирът в Украйна зависи от Русия
Арсений Яценюк заяви, че Украйна очаква всички страни-членки на ООН да признаят резултатите от проведените в страната на 25 май предсрочни парламентарни избори. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът  на Украйна Арсений Яценюк заяви, че стабилизирането на ситуацията в страната зависи от Русия по време на среща с германския канцлер Ангела Меркел, премиера на Грузия Иракли Гарибашвили и неговият молдовски колега Юрий Лянке, предаде Обозреватель. 

Междувременно генералният секретар на ООН Бан Ки-мун поздрави по телефона Петро Порошенко с победата му на президентските избори  и го призова за незабавни стъпки по извеждане на страната от политическата, икономическата и социалната криза. Бан е изразил надежда, че Порошенко ще съумее възможно най-бързо да поведе страната по пътя към постигане на сигурност, благосъстояние и демократично управление. В четвъртък Русия предложи на Генералния секретар на ООН Бан Ки Мун да се включи в процеса на най-скорошно прекратяване на насилието в Украйна. 

Арсений Яценюк заяви, че Украйна очаква всички страни-членки на ООН да признаят резултатите от проведените в страната на 25 май предсрочни парламентарни избори. Също да признаят и законно избраният президент на страната.

Посланикът на Русия в ООН Виталий Чуркин заяви, че президентските избори в Украйна не могат да бъдат наречени свободни, демократични и консолидиращи украинския народ, предаде РИА Новости.

„Не можем да не признаем, че проведените в Украйна избори не бяха свободни и демократични в пълния смисъл на тези думи. Консолидацията на украинския народ бе постигната в много отношения за сметка на тероризирането на цели региони на страната и за сметка на провежданата антируска пропаганда”, заяви Чуркин.

#Украйна #Арсений Яценюк #Русия #Украйна #Ангела Меркел #Виталий Чуркин #Чуркин #ООН #Бан Ки Мун

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници