Борисов отваря вратата за БСП, ако има предсрочни избори

Борисов отваря вратата за БСП, ако има предсрочни избори
Бойко Борисов отново почерта, че толерантността му е към всички, най-вече към БСП в момента, защото и зад тях стоят избиратели, и там има сериозни хора. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че настоява за незабавни предсрочни избори и отваря вратата към всички, колкото и да не му е приятно и към БСП. Той ще приеме начина, по който ги подредят избирателите и ако е втори или трети, сяда, както го е подредил народът - "така, подкрепям тези, които са победили".

Борисов бе категоричен, че правителството трябва да подаде оставка незебавно и да се насрочат нови парламентарни избори. Според него няма смисъл от ремонт в кабинета, а евентуалният служебен кабинет, който би управлявал до евентуални предсрочни избори, трябва да се състави от партиите-победители на евровота.

"Затова единственото правилно за Станишев е да се дръпне от управлението, да се стабилизира партията, да стабилизира левицата, да има силно ляво, да има силно дясно, силно център-движение", каза Борисов.

Бойко Борисов отново почерта, че толерантността му е към всички, най-вече към БСП в момента, защото и зад тях стоят избиратели, и там има сериозни хора. Той отрече, че преговаря с ДПС за сваляне на кабинета и уточни, че по цял ден е в Народното събрание, в централата на ГЕРБ или играе тенис.

Според него, мерките, които предприеме ЕК срещу България е катастрофа за България.

„На дипломатичният език вие видяхте, че се снимаха Барозу Орешарски и после Барозу си замина. Помните, че като сте били с мен в Брюксел седим с Барозу, отговаряме на въпроси, ръкопляскат ни. Това, което Орешарски прави в момент, когато подписва за „Южен поток”, от ЕК казват, че трябва да бъде спрян. Може ли такова нещо? Ще отиде, ще защити проекта и ще каже, че ще го подпише”, допълни той.

Борисов заяви също, че е разговарял с президента Росен Плевнелиев, когато го поздравил за категоричната победа с над 12% над БСП на изборите.

„Ако ме покани на консултации, ще отида. За да има подобни консултации, трябва да има оставка на правителството. Тогава официално, ако искат, ще се срещна със Станишев, Местан, партиите, които имат най-добри резултати на изборите”, коментира Борисов.

#Бойко Борисов #Борисов #БСП #ГЕРБ #ДПС #ЕК #Южен поток #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници