Порошенко иска да подпише с ЕС веднага след встъпването си в длъжност

Порошенко иска да подпише с ЕС веднага след встъпването си в длъжност
Порошенко – милиардер в шоколадовата индустрия, който постигна безпрецендентна победа на първия тур от президентските избори в Украйна, обещава да нареди 45-милионната страна до ЕС. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Новоизбраният президент на Украйна Петро Порошенко иска да подпише споразумението за асоцииране с Европейския съюз скоро след встъпването си в длъжност, съобщи администрацията му.

Споразумението се превърна в центъра на украинската политическа криза през последните шест месеца, след като сваления държавен глава Виктор Янукович се отказа от подписването в последния момент.

Отказът на Янукович да обвърже страната си с Евросъюза и решението му да потърси заем от 15 млрд. долара от русия предизвикаха масови протести в Киев.

Порошенко – милиардер в шоколадовата индустрия, който постигна безпрецендентна победа на първия тур от президентските избори в Украйна, обещава да нареди 45-милионната страна до ЕС.

Петро Порошенко смята за много важно да не се забавя подписването на икономическата част от споразумението за асоцииране между Украйна и Европейския съюз“, казват официални представители от Украйна.

Според него, подписването може да се случи веднага след тържественото встъпване в длъжност на новия украински президент“, посочва администрацията на Порошенко.

За момента няма конкретна дата за церемонията, но се очаква тя да бъде в средата на юни.

В изявление Порошенко заявява, че подписването и влизането в сила на споразумението, което е част от плана за модернизация на Украйна, ще даде възможност да бъдат въведени анти-корупционни мерки и пакет реформи в близкото бъдеще.

#Петро Порошенко #Украйна #Европейски съюз #Русия #споразумение за асоцииране #подписване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници