Ноември - месецът на българската поп музика

Ноември - месецът на българската поп музика
A A+ A++ A

Ноември, по традиция, се очертава като месец, богат на български концерти в зала 1 на НДК. Родните звезди все още не се осмеляват да щурмуват „Арена Армеец“, като изключим първият и единствен засега успех там - на Лили Иванова, преди две години, и далеч по-слабо посетения концерт на „Сигнал“ (ноември, 2013).

2007-а беше рекордна със седемте концерта на наши звездни, организирани в  рамките на по-малко от месец и половина – Лили Иванова, Георги Христов, "Ритон", Росица Кирилова, "Акага", Тони Димитрова, Румънеца и Енчев.  Седем години по-късно „играчите“ са същите, но списъкът е наполовина. Очевидно, организацията на подобни спектакли става все по-непосилна за артистите. 

На снимката: Концертът на Лили Иванова в "Арена Армеец", 2012 г.

Естествено, черешката в новия бг поп коктейл за 2014 г. е Лили Иванова, която ще извиси глас на 6 ноември. Най-актуалното около нея е, че

по това време ще издаде нов албум

записите за който в момента текат с пълна сила.

Вечният Веселин Маринов е запазил датата 25 ноември. Дует „Ритон“, който наскоро се върна от продължителен тур с участия пред българите в Америка и Канада, също се закани, че ще прави концерт в НДК.

Последната засега новина идва от щаба на Георги Христов, чиито почитатели спокойно могат да оградят в календара датата 26 ноември.

На снимката: Георги Христов в НДК, 2012 г.

„Надявам се да подаря малко радост и топлина на публиката, и тя да излезе от залата, изпълнена с енергия и положителни емоции", сподели изпълнителят на „Черно и бяло“ относно проекта, който подготвя след двугодишно отсъствие от софийска сцена.

По време на шоуто

Георги Христов също ще представи нов албум

издържан в стил мелодичен поп.

И Христов, подобно на Лили Иванова, прави тур от участия в страната, първото от които беше във Варна, в края на април, но поради интереса ще има и втори концерт на 11 декември.

На 26 юни бг звездата ще бъде в Пловдив, на 9 юли – в Бургас. Следват Русе, Шумен, Стара Загора, Ямбол, Сливен, Враца, Плевен, Кюстендил, Благоевград, Ботевград.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници