Таня Андреева: Има политически натиск за протестите на лекарите

Таня Андреева: Има политически натиск за протестите на лекарите
„Получих сигнали от колеги в Спешната помощ, че има натиск по отношение на това да излязат на протест", заяви министър Таня Андреева. Снимка: temadaily.bg
A A+ A++ A

„Получих сигнали от колеги в Спешната помощ, че има натиск по отношение на това да излязат на протест, включително и политически“, каза министърът на здравеопазването Таня Андреева.

В понеделник министърът е поканила работещите от Спешна помощ, за да поговорят и да им обясни, защо се случва всичко това. „Оставките на работещите в Центъра за спешна медицинска помощ в София са изцяло насочени в посока на защита на директора на ЦСМП – София във връзка с това, че има внесен доклад с предложение от ресорната дирекция на базата на докладите от проверките на медицинския одит, на инспектората, на вътрешния одит за неуредици и за липса на контрол при осъществяване на дейността на ЦСМП – София“, заяви Андреева.

Според нея, предложението е за освобождаване на д-р Гелев като директор, тъй като проверяващите институции са на мнение, че това е изцяло в правомощията на директора на ЦСМП – София, тоест по отношение на организацията, административна и оперативна работа на контрола, е въпрос на мениджмънт на тези лечебни заведения”, посочи Андреева.

Министърът заяви, че ще назначи изпълняващ длъжността, докато д-р Гелев се върне на работа. Тя каза, че все още няма решение, кой ще изпълнява длъжността и то ще стане ясно в понеделник.

#Таня Андреева #ЦСМП #Гелев #Андреева #министър #дирекция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници