Нови шокиращи разкрития за водещия на Би Би Си Джими Савил

Нови шокиращи разкрития за водещия на Би Би Си Джими Савил
Джими Савил е посягал на над 500 деца, включително и на 2-годишно дете. Снимка: www.dailystar.co.uk
A A+ A++ A

Над 500 сведения за сексуално насилие над деца, включително на 2-годишно дете, е имало срещу известния водещ на Би Би Си Джими Савил. Повечето от жертвите му са между 13- и 15-годишна възраст.

Това гласи изследване на благотворителната организация за защита на детето NSPCC, публикувано от медията в понеделник. Изследването установи, че една от най-големите телевизионни звезди на Великобритания от 70-те и 80-те години е използвал високопоставените си контакти, за да има достъп до уязвими жертви в силно охранявана психиатрия.

Министерството на здравеопазването във Великобритания и Би Би Си ще публикуват цялостен доклад върху посегателствата на Савил, но по-късно през годината. Благотворителната организация съобщи, че е получила над 50 сигнала за обидните постъпки на Савил, след като публикува последния си доклад съвместно с полицията през януари 2013 година.

Най-ранният инцидент датира от средата на 1940-те, а най-скорошният е от 2007 година. Според документа повечето посегателства са се случвали в сградите на Би Би Си, болници и домове за деца.

„Няма никакво съмнение, че Савил е един от най-опасните, ако не и най-опасният сексуален престъпник, на който NSPCC е попадала“, твърди Питъл Уат, директор в организацията.

Журналистът използвал връзките и влиянието си, за да получи ключове за безпрепятствено проникване в психиатрична клиника в Южна Англия, за да извършва престъпленията си.

Британското министерство на здравеопазването разследва 33 болници, свързани със Савил, и се очаква в скоро време да публикува нов доклад за него.

 

#Джими Савил #Англия #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници