Путин пожела на Г-7 "Добър апетит"

Путин пожела на Г-7  "Добър апетит"
Руският президент Владимир Путин, който не бе допуснат за участие в срещата на върха на Г-7 заради руските действия по отношение на Украйна, иронизира пренебрежението на световните лидери. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Руският президент Владимир Путин, който не бе допуснат за участие в срещата на върха на Г-7 заради руските действия по отношение на Украйна, иронизира пренебрежението на световните лидери, събрали се да обядват без него в Брюксел. Путин им пожела "Добър апетит", предаде Ройтерс.

Владимир Путин трябваше да домакинства в Сочи тази седмица на лидерите на развитите страни от Г-8, но останалите седем държави - САЩ, Великобритания, Франция, Германия, Канада, Италия и Япония отмениха плановете си в знак на протест срещу анексирането на украинския полуостров Крим от Русия през март.

Страните от Г7 призоваха Русия да спре да дестабилизира Украйна като заплашиха с нови санкции.

"Незаконното анексиране на Крим от Русия и действията за дестабилизиране на източна Украйна са неприемливи и трябва да спрат", заявяват ръководителите на седемте страни в комюнике след края на работната вечеря в първия ден на форума.

Те призоваха Русия да признае резултатите от изборите за президент на Украйна, да приключи с изтеглянето на военните части, които са близо до границата с Украйна, да спре притока на оръжия и военни към Украйна и да използва своето влияние сред военните сепаратисти, за да сложат оръжие и да се откажат от насилието, предаде АФП.

Путин даде да се разбере, че е готов да разговаря с новия украински президент Петро Порошенко по време на церемониите по 70-годишнината на десанта в Нормандия.

"Не се готвя да бягам от никого и ще си общувам, разбира се, с всички", заяви Путин в интервю за радио "Europe 1".

#Г7 #Г8 #Русия #Украйна #Владимир Путин #Путин #Крим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници