Нападение над летище в Карачи, десетки убити

Нападение над летище в Карачи, десетки убити
Атака на летището в Карачи отне десетки животи. Снимка: www.cnn.com
A A+ A++ A

Атака на международното летище в най-големия пакистански град Карачи отне живота на най-малко 13 души в неделя вечер. 10-имата нападатели са ликвидирани в понеделник сутрин, което прави общия брой на убитите при атаката 23 души.

Сградите бяха евакуирани, пистите - затворени, пристигащите самолети се пренасочваха към други летища, районът на аерогарата остана блокиран часове наред, съобщават световните медии. Според полицията нападението е извършено срещу терминал, използван за специални и товарни полети. По време на атаката бойците са използвали автоматично оръжие, ръчни гранати, гранатомет.

Никой не е поел до момента отговорност за нападението срещу летището. То обаче носи почерка на талибаните. Атаката бе извършена в момент, когато правителството на пакистанския премиер Наваз Шариф се опитва да започне преговори с ислямисткото движение за слагане на край на конфликта.

Летището на Карачи, южния пакистански мегаполис с население от над 18 милиона души, спря да обслужва полети по време на атаката, която продължи около 6 часа. Не бяха нанесени щети на самолети.

#Карачи #Пакистан #летище #Атака #талибани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници