И Сърбия спира „Южен поток“

И Сърбия спира „Южен поток“
И Сърбия се отказа от „Южен поток“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След като в неделя премиерът Пламен Орешарски заяви, че спира всички действия по изграждане на газопровода „Южен поток“, Сърбия също ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода. Това обяви вицепремиерът Зорана Михайлович, предаде сръбското радио b92 в понеделник.

„България е основният център. Ще трябва да чакаме, докато продължават разговорите между България и ЕС, или докато Русия не промени маршрута. Но резултатът от единия и другия сценарий предвижда отменяне на строителните действия“, заявила Михайлович.

Припомняме, че през уикенда американските сенатори посетиха България в рамките на своята визита в Източна Европа. По време на срещата е станало дума и за един от най-важните елементи за България - енергийната сигурност на страната ни, която е силно зависима от един доставчик на газ. 

„Обсъдихме въпроса с „Южен поток“ и със запитването от страна на Европейската комисия относно процедурите на европейското законодателство. Подчертах, че проектът ще продължи само след като отстраним всички забележки на Брюксел и уточним начина на неговото изпълнение по-нататък“, заяви след срещата Орешарски.

#Сърбия #Южен поток #Пламен Орешарски #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници