Нов апарат в Токуда отказва от пушене

Нов апарат в Токуда отказва от пушене
A A+ A++ A

Нов апарат в МБАЛ „Токуда Болница София“ помага на пушачите да се откажат от тютюнопушенето мигновено, съобщават от болницата.

До този момент над 85% от преминалите курса са се отказали окончателно от пушенето. Терапията е нова по рода си и за разлика от другите методи за отказване на цигарите не се базира на заместители на никотина или доставяне на пристрастяващата съставка по алтернативни начини. За записване и повече информация е разкрит телефон: 02/403 4925.

Изключително ефективната терапия за отказване от тютюнопушене се казва I Quit Smoking. Лечебният подход се нарича електро-аурикулотерапия. Това означава лечение чрез стимулиране на рефлексни точки върху ушната мида, които отговарят за пристрастяването. Дозирани спрямо всеки пациент електроимпулси се подават от специален апарат, в който предварително са въведени всички данни за здравословното състояние на пушача и неговите индивидуални специфики – възраст, пол, тегло, ръст и т.н.

„Няма по-лесен и по-надежден начин за отказване от цигарите. Основно предимство е, че се извършва под лекарски контрол в Отделението по физикална терапия и рехабилитация на болница „Токуда“, казва началникът на отделението д-р Виолетка Икономова. Тя е категорична, че с новата апаратура пушачите лесно преодоляват зависимостта, абстинентното състояние и повишения апетит след спиране на цигарите. Д-р Икономова обяснява, че преминалият терапията не изпитва специфичния никотинов глад, който предизвиква стрес и търсене на заместител под формата на храна.

В „Токуда“ терапията е създадена като комплексна пакетна услуга, която включва: Преглед от специалист; Лабораторни изследвания на кръвта и урината; Спирометрия; Електрокардиограма - по преценка на специалиста; Вторични прегледи; До 4 електропунктури в зависимост от повлияването на пациента (в повечето случаи ефектът се наблюдава още след първата процедура). /БГНЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници