Боен самолет се разби в Испания

Боен самолет се разби в Испания
A A+ A++ A

Боен самолет „Юрофайтър“ се е разбил при приземяването в базата Морон, близо до Севиля, Южна Испания. Това съобщи говорител на испанското министерство на отбраната, без да дава информация за съдбата на пилота.

Морон е използвана както от Испания, така и от американските военновъздушни сили. Само испанските военни обаче имат право да управляват самолети „Юрофайтър“.

Корпорацията "БАЕ Системс" създава бойния самолет в сътрудничество с европейската аерокосмическа група "Еърбъс" и италианската компания "Финмеканика". Консорциумът "Юрофайтър", най-голямата програма за отбрана на Европа, се конкурира с други производители на бойни самолети, като Lockheed Martin, Boeing и Dassault Aviation.

Миналия месец шефът на отдела по отбраната в "Еърбъс" Бърнард Герверт каза, че консорциумът може да прекрати производството на самолета "Юрофайтър" през 2018 г., ако не подпише нови договори за износ на самолета.

Разговорите за продажбата на самолети Юрофайтър извън Европа са вече започнали. Преговаря се с Катар, Саудитска Арабия, Кувейт и Малайзия, добави Герверт.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници