Сърбия: Не сме спирали "Южен поток"

Сърбия: Не сме спирали "Южен поток"
Сръбският министър-председател Александър Вучич, министърът на външните работи Ивица Дачич и заместник министър-председателят Зорана Михайлович, снимка - БГНЕС
A A+ A++ A

Сръбският министър на външните работи Ивица Дачич съобщи, че страната му не е спирала работата около строителството на газопровода "Южен поток".

По-рано днес от Сърбия излезе новината, че страната ще трябва да отмени началото на построяването на газопровода, обяви вицепремиерът Зорана Михайлович.

Проблемите за "Южен поток" са между Брюксел и Москва. Сърбия няма възможност да влияе върху този процес", каза сега дипломат номер 1 на Сърбия. Той съобщи, че властите в Белград не са взимали решение за спиране на работата по "Южен поток" и очакват да видят как ще се развиват нещата около този проект.

"От наша страна ние сме готови за реализацията на "Южен поток". Той не е насочен срещу никого, той е в интерес на всички", каза още Ивица Дачич.

През 2008 г. Белград подписа споразумение за сътрудничество в газовия и петролния сектор с "Газпром". Годишно Сърбия потребява 2,5 милиарда кубически метра синьо гориво, внасяни по газопровод, който минава през Украйна и Унгария.

Дължината на магистралния тръбопровод от "Южен поток" в Сърбия трябва да бъде 422 километра.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници