Ековедомството проверява казанлъшката оръжейница

Ековедомството проверява казанлъшката оръжейница
По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъде сформирана комисия за проверка на мястото на пожара в склад 12 на казанлъшката оръжейна фирма „Арсенал”.
A A+ A++ A

По заповед на министъра на околната среда и водите ще бъде сформирана комисия за проверка на мястото на пожара в склад 12 на казанлъшката оръжейна фирма „Арсенал“, съобщи за Радио „Фокус“ началникът на РИОСВ – Стара Загора, Мария Христова.

Целта на тази комисия е да бъдат изяснени причините, довели до инцидента, и ако се окаже, че не са предприети необходимите действия за предотвратяване на инцидента, ще бъдат наложени санкции. В комисията ще бъдат включени представители на Инспекцията по труда, МВР, Пожарната, Гражданска защита и Община Казанлък.

Екипът на РИОСВ – Стара Загора, е научил за инцидента от медиите, каза още началникът на инспекцията. Веднага е сформиран екип.

В телефонен разговор между директора на казанлъшката оръжейница Николай Ибушев и началника на РИОСВ е станало ясно, че в този склад има нитролента. Към момента на пристигането на екипа не е установен източник на замърсяване, поради което няма опасност за жителите на близките населени места.

#Арсенал #министър #Николай Ибушев #Мария Христова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници