Станишев: Правителството в оставка няма да работи дълго

Станишев: Правителството в оставка няма да работи дълго
Станишев обяви, че правителството в оставка няма да работи дълго. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Оставката на правителството е функция на политическите консултации, които предстоят, но няма да има празен ден без правителство. Това заяви на брифинг в НС във вторник лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той веднага добави, че не е и добра практика правителство в оставка да работи дълго време. Според него днес на Консултативния съвет по национална сигурност становището и декларацията на президента излизала извън пълномощията на президентската институция. Станишев каза, че много теми ще бъдат обект на политическите консултации, защото сами по себе си предсрочните избори не решават всичко. В тези консултации, които инициираме, ще питаме кое е полезно за страната.

Червеният лидер добави също, че евроизборите не са дали шанс на правителството на Орешарски да продължи напред уверено, но те не са задали и ясна алтернатива. Ние се съгласихме на КС, че е необходим плавен преход към политическа стабилност, посочи Станишев.

Също така според него за български еврокомисар трябва да се търси силна фигура, която да получи шанс да представлява страната ни в ЕК.

Припомняме, че на КСНС във вторник бе взето решение датата на предсрочните избори да е в периода от 28 септември до 12 октомври.

КСНС обсъди и актуалната политическа обстановка в страната и отчете, че европейските избори не зададоха ясна алтернатива, затова се обедини за необходимостта за плавен преход и за нуждата от провеждане на политически консултации за предсрочни парламентарни избори.

#ЕК #НС #БСП #предсрочни избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници