Убили са двама руски журналисти в Източна Украйна

Убили са двама руски журналисти в Източна Украйна
Двама руски журналисти са убити при атака в Източна Украйна. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

При атака в Източна Украйна са убити двама руски журналисти. Звукоинженерът Антон Волошин е убит в Металист, близо до Луганск. ТВ репортерът Игор Корнелюк е починал в болница по време на операция. Третият член на екипа им е оцелял.

По-рано медиите разпространиха информация, че журналист на руския държавен медиа-холдинг ВГТРК е бил тежко ранен при стрелба с гранатомет в Източна Украйна. Корнелюк бе ранен и приет в критично състояние в болница. Журналистът е пострадал при обстрел край селата Мирное и Металист, които се намират близо до град Луганск.

"Смъртта на журналиста показа отново криминалното естество на силите, които са в основата на наказателната операция в Източна Украйна. Ние сме горди с всички журналисти, които под дулото на картечниците, смъртоносните престрелки, ударите на артилерията и на авиацията, съобщават истината за събитията в Украйна", подчерта руското МвнР.

В същото време Москва настоя украинските власти да проведат обективно разследване за трагедията и да накажат сурово отговорните. „Очакваме от всички медии в света да осъдят твърдо и еднозначно новото престъпление на украинските сили”, заявиха от руското министерство.

#Украйна #Москва #Луганск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници