Сепаратистите взеха заложници от Луганск

Сепаратистите взеха заложници от Луганск
Размириците в Източна Украйна не стихват. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Проруски активисти взеха за заложници жителите на село в Луганска област в Източна Украйна. По думите на местен жител сепаратистите са забранили на хората да напускат населеното място и са взели паспортите им.

Това става на фона на вчерашния призив на президента Петро Порошенко за спиране на огъня. Бунтовниците обаче отхвърлиха инициативата на държавния глава и отбелязаха, че ще продължат своята борба.

Според тях Порошенко се опитва да заблуди Русия и Европейския съюз и иска да спечели време, за да организира още атаки срещу сепаратистите. В същото време Москва взе решение да не изтегля своите войски от границата с Украйна.

Междувременно в района на град Артьомовск, в украинската Донецка област, са започнали сражения, предаде Интерфакс.

Украинските сили обстрелват село Закотное и град Северск в района на Артьомовск. „Опълченците отвръщат на огъня, водят се ожесточени сражения с използването на тежки оръжия от страна на украинските сили”, заявили са от щаба на самопровъзгласилата се Донецка народна република.

Според щаба в четвъртък сутрин украинските сили са извършили въздушен удар над Северск. В града е настъпила паника, включени са сирените, а хората се крият в мазетата.

#Украйна #Луганск #Донецк #Петро Порошенко #Северск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници