Русия разполага военни части по границата с Украйна

Русия разполага военни части по границата с Украйна
Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди в Лондон "ново засилване" на руското военно присъствие по границата с Украйна. Снимка: dnes.dir.bg
A A+ A++ A

Генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен осъди в Лондон "ново засилване" на руското военно присъствие по границата с Украйна, което определи като "достойна за съжаление стъпка назад".

"Хиляди руски военни са разположени по границата с Украйна и ние констатираме военни маневри в съседство с Украйна", заяви Расмусен.

"Щеше да е положителна стъпка, ако тези войски бяха изпратени да затварят границата и да спрат пристигането на оръжия и войници. Но не констатираме това. Смятам това за достойна за съжаление стъпка назад и изглежда, че Русия подготвя варианта за по-дълбока намеса", допълни Расмусен.

В сряда Украйна съобщи, че ще нареди едностранно примирие на войските си в източната част и украинският парламент одобри в четвъртък номинацията на нов външен министър. Украйна, която се надява тази мярка да накара бунтовниците да свалят оръжието си, ще приеме днес представители на източните области, за да обсъдят мирен план.

#Андерс Фог Расмусен #Украйна #бунтовниците

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници