Ръководството на КТБ: Банката ни е стабилна!

Ръководството на КТБ: Банката ни е стабилна!
Ръководството на КТБ се обръща към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция. Снимка: offnews.bg
A A+ A++ A

„Ръководството на КТБ се обръща към цялата общественост с уверението, че към момента Корпоративна търговска банка АД е стабилна финансова институция“, обявиха от трезора в писмо до медиите.

Изявлението идва два дни, след като в медиите се появи снимка на опашка от вложители пред офис на банката в град Варна.

От трезора побързаха да обяснят, че не става въпрос за паническо теглене на пари, а конкретният офис не е работил поради наводнение.

„Корпоративна търговска банка АД, четвъртата по големина банка в България, продължава да е подложена на преднамерен медиен натиск и спекулации, които целят не само дестабилизирането ѝ, но и рискуват стабилността на цялата банкова система в страната ни”, предупреждават от банката.

КТБ с мажоритарен собственик Цветан Василев, през последните дни се превърна в заложник на усложнилите се отношения между него и депутата от ДПС Делян Пеевски.

Представители на банката коментираха, че фирми, близки до неуспелия шеф на ДАНС, са спрели да обслужват кредитите си. След това във вестници, които до неотдавна официално бяха на майката на Делян Пеевски, се появиха публикации, че Цветан Василев е източвал трезора чрез необезпечени кредити към контролирани от него фирми.

 

#Цветан Василев #България #Делян Пеевски #КТБ #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници