Стрелба в Луганск, евакуират жени и деца

Стрелба в Луганск, евакуират жени и деца
Стелбата в Луганск продължава.
A A+ A++ A

Украинските военни обстрелват град Щастя край Луганск. В резултат от ударите са изпочупени стъкла на жилищните сгради в града. Няма информация за жертви. По думите на очевидци украинската артилерия се намира по-близо до града, отколкото преди. Те отбелязват, че изстрелите се чуват дори в центъра на Луганск.

Над 150 жени и деца са били изведени от Донбас. Евакуираните са от градовете Славянск, Краматорск, Луганск и Донецк и са пресекли успешно границата с Русия. Жените и децата в близките дни ще бъдат разселени по санаториуми и детски домове в Подмосковието и Владимировска област.

По-рано пресслужбата на самообявилата се Луганска народна република съобщи, че внеделя националната гвардия на Украйна е обстрелвала с миномети село Ананевка близо до границата въпреки обявеното от украинския президент Петро Порошенко примирие.

От своя страна, Порошенко е информирал германския канцлер Ангела Меркел по телефона, че за последното денонощие прекратяването на огъня в Донецка и Луганска област е било нарушено над 20 пъти от страна на сепаратистите.

Порошенко обсъди начините за прилагане на мирния план и с вицепрезидента на Съединените щати Джо Байдън. Байдън приветства плановете за диалог с гражданското общество в Източна Украйна. Той обаче изрази загриженост, че лидерите на сепаратистите отказват да направят аналогични стъпки към помирение след едностранното прекратяване на огъня от страна на Украйна.

Порошенко от своя страна заяви, че сепаратистите продължават нападенията си, включително с използване на артилерия.

#Луганск #Украйна #Петро Порошенко #Ангела Меркел #Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници