Дарители: Събраните средства са израз на солидарност

Дарители: Събраните средства са израз на солидарност
„Събраните средства не са просто пари, те са израз на солидарността“, заявиха от Българския дарителски форум. Снимка: detebg.org
A A+ A++ A

„Събраните средства не са просто пари, те са израз на солидарността на всички хора в България към пострадалите от наводнението във Варна, Добрич и Велико Търново“, каза изпълнителният директор на Българския дарителски форум Красимира Величкова пред БНР.

Малко над 620 хил. есемеса са изпратени за помощ на пострадалите от наводненията към 8 ч. в понеделник сутринта. В дарителските сметки са събрани около 71 хил. лв. Средствата, които постъпват по банковата сметка, вече се използват за закупуване на инструменти и материали за осигуряване на нормалната работа на доброволците. Средствата от есемесите ще бъдат използвани само за помощ на пострадалите от наводненията, каза Красимира Величкова.

Тя съобщи, че вече в Добрич са подадени над 400 заявления-декларации за щети, във Варна заявленията до момента са около 130, в Килифарево има 46 пострадали къщи. Според експерти общо пострадалите домакинства са поне 1000.

#дарителски #домакинства #Варна #доброволци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници