Всеки 20-и мъж носи в себе си огледалце или грим

Всеки 20-и мъж носи в себе си огледалце или грим
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На Острова, очевидно, доста се вълнуват от мъжката красота, след като дори измислят нови думи, специално посвенени на силния пол. Метросексуален влезе трайно в речника на доста държави, а прясно изкованият термин `спорносексуален` тепърва си пробива път.

В подкрепа на всичко това е и поредното британско изследване, което направи „изненадващото“ разкритие, че мъжете са най-страстните поклонници на модата и дори имат по-скъп гардероб от дамите.

Средната стойност на одеждите в мъжкия дрешник е 1227 паунда, докато облеклото на младите дами е с около 150 паунда по-малко.

Скъпите дизайнерски дрехи са начин за господата да изглеждат модерни

Те са се охарчили със средно 362 паунда за най-скъпата си дреха.

Близо две пети харчат над 50 паунда на месец за модни дрехи, а на година представителите на силния пол влагат общо 960 милиона паунда, за да изглеждат модерно.

Увеличаването на броя на метросексуалните мъже води до това, че

един на всеки 20 представители носи огледалце или дори гримове

Тази тенденция е по-разпространена сред мъжете от по-младото поколение, като данните за съдържанието на мъжкия гардероб сочат, че техният е средно с 45 на сто по-скъп от този на мъжете от поколението на бащите им.

"Ясно е, че по-младото поколение гледа на дрехите като на символ на обществен статус и иска да инвестира голяма част от разполагаемия си доход, за да изглежда добре", коментира Дан Симсън, директор на застрахователната компания „Привилидж“, осъществила изследването.

#мода #мъж #метросексуален

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници