Щети за 150 хил. лева на варненския плаж

Щети за 150 хил. лева на варненския плаж
Пороите във Варна нанесоха щети и на плажната ивица. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Щети за около 150 хиляди лева нанесе пороят на крайбрежната алея във Варна. Опасенията на концесионера са, че плажът няма да е готов навреме за туристите. Активизирани свлачища, тонове тиня и кал, "изядена" плажна ивица, дървета, които плуват на 100 метра навътре в морето. Така изглежда крайбрежната алея на Варна след пороя.

На места пороят е отнесъл повече от 1,5 м. пясък от плажната ивица. Най-големи са пораженията на офицерския плаж. Водата, която е идвала от горе е била толкова силна, че е успяла дори да разбие бетонното корито на Шокаровия канал.

"Всичко това се случва благодарение на човешка грешка, на непочистеното Шокарово дере. Съвсем грубо, по първоначални изчисления щетите, нанесени на самия морски плаж, са около 150 хиляди", заяви Андрей Василев – представител на концесионера на варненския плаж.

За щетите ще бъде уведомено Регионалното министерство. Концесионерът се надява на помощ от Фондовете "Екология" и "Бедствия", но предлага занапред средствата, които постъпват в общината от концесионни такси, да отиват целево за поддържане на инфраструктурата на крайбрежната зона.

#Варна #плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници