Кунева: Никакви политически квоти в служебния кабинет

Кунева: Никакви политически квоти в служебния кабинет
Меглена Кунева бе категорична, че Народното събрание в оставащото му време трябва да се заеме с промени на законодателството в секторите, в които Европейската комисия е стартирала наказателни процедури срещу България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никакви квоти на политическите партии не трябва да има в служебния кабинет – той затова е служебен, заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева пред БНТ.

„По конституция съставянето му е в прерогативите единствено на президента. Народното събрание да се разпусне и да не се застъпва по дейност с излъченото служебно правителство“, коментира Кунева.

Тя напомни, че застъпване на работата на Народното събрание и служебен кабинет е имало само по времето на Софиянски, когато обстоятелствата около заема на България са наложили това.

Меглена Кунева бе категорична, че Народното събрание в оставащото му време трябва да се заеме с промени на законодателството в секторите, в които Европейската комисия е стартирала наказателни процедури срещу България, за да се вземат бързи мерки, както и да се приеме потребителският закон.

„Когато има пожар, първо гасиш пожара и след това анализираш причините. Случващото се с банките поглъща политическата криза и в ситуация като тази всички политически сили видяха как трябва да се действа“, беше коментарът на Кунева по повод на консултациите при президента за състоянието на банковата система и насрочването на дата на изборите.

#„Движение България на гражданите“ #Меглена Кунева #Кунева #Кабинет #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите